Wat Office, eerste coworkingplek in Schilde

“Werken in je poolhouse gaat zó vervelen”

SCHILDE

Steeds meer mensen verkiezen coworking boven een kantoor of thuiswerken. Dat is zeker in Schilde zo, met z’n vele consultants en gedelegeerd bestuurders. Alleen konden die tot voor kort nergens terecht. Maar nu is er Wat Office, de eerste coworkingplek in deze gemeente.

Wat Office is het geesteskind van Indra Winkelmans en Kirsten Mos. De twee vormen niet alleen privé een gezin, met twee tienerkinderen, maar werken ook samen in 2beIT. Dat informaticabedrijfje biedt standaard informaticaoplossingen aan, maar wil het verschil maken door nieuwe technologieën zoals Internet Of Things ook bereikbaar te maken voor kmo’s. 

“We hebben zelf altijd van thuis uit gewerkt, zowel wij tweeën als onze medewerkers. Maar nu de kinderen groter zijn, willen we privé en werk wat meer van elkaar scheiden”, legt Kirsten Mos uit. “We kochten een huis in Schoten en vonden in Schilde deze kantoren naast de grote Carrefour die vroeger door Hillewaere Vastgoed gebruikt werden.” 

“De zakenman uit Schilde mag dan wel over een mooi poolhouse beschikken met tafel, stoelen en dies meer, dat blijkt al snel niet de meest geschikte plek om ook goed werk te leveren”, pikt Indra Winkelmans in. “Een al te extreme isolatie komt de creativiteit en productiviteit niet ten goede. Wij geloven in onze formule Working Apart Together (WAT).” 

Koffiebar

Kirsten Mos, een web developer met een boon voor design, slaagde erin om de vroeger wat kille kantoorruimte in te richten tot werkplekken met een verrassend huiselijke sfeer. Verschillende stijlen worden moeiteloos gecombineerd. 

Wat Office beschikt over een massief houten bureau, wordt verlicht door niet alledaagse staan- en hanglampen en aan de muur hangt ietwat extravagant behangpapier dat wel uit een oud Engels landhuis lijkt te komen. Er is zelfs een statige bar aanwezig waar je bij een huisgebrande koffie inspiratie kan opdoen. In de relaxroom onderin kan je zelfs helemaal onderuit gaan of snel een maaltijd bereiden. Cilindersloten en camerabewaking zorgen ervoor dat alles veilig verloopt. En computerproblemen zijn gezien de corebusiness van de ‘huisbaas’ ook al in een handomdraai opgelost. 

“Als straks de werken aan de Oosterweelverbinding echt beginnen en voor ellende zullen zorgen op de wegen naar Antwerpen, hoeven managers uit Schilde zich alvast geen zorgen te maken. Zij kunnen van Wat Office hun uitvalsbasis maken. We verhuren al een flexplek vanaf 200 euro per maand.” (jaa)

Wat Office Schilde, Turnhoutsebaan 148, www.watoffice.be

https://www.gva.be/cnt/dmf20190618_04466877/eerste-coworkinplek-in-schilde-werken-vanuit-je-poolhouse-gaat-zo-vervelen